Απόσπασμα από τον ΤΙΜΑΙΟ του ΠΛΑΤΩΝΑ. Εδώ ο Σόλων
αναφέρει όσα οι ιερείς της Αιγύπτου του ανέφεραν για την αρχαία
Αθήνα, όταν μόνη ( οι άλλοι αποστάτησαν και την εγκατέλειψαν) αυτή,
με πρόμαχο την ίδια την Αθηνά, κατενίκησε τους Ατλαντες και ελευθέρωσε όλους
τους υπόδουλους λαούς, ΕΣΤΗΣΕ δε και ΤΡΟΠΑΙΟ για τη νίκη αυτή. .
Τι μπορεί να ήταν το τρόπαιο αυτό άραγε. Τι άλλο από
τη μορφή της τροπαιούχου αρχιναυάρχου πολεμάρχου Αθηνάς ; Δείτε
προσεκτικά την παρακάτω εικόνα , η οποία παριστά προφανέστατα την Αθηνά (είναι
η μόνη γυναίκα που φέρει κράνος). Είναι ύψους 70 και πλέον μέτρα.. Φαίνεται σε
πολύ μεγάλη απόσταση ακόμη και σήμερα.

Για τη μεγάλη σύγκρουση Αθηναίων - Ατλάντων δε γνωρίζουμε πολλά.
O στόλος των Αθηναίων με 13 πλοία διέρχεται το Γιβραλτάρ και κινείται Β , ΒΔ στον Ατλαντικό ωκεανό. Δεν αναφερόμαστε σε συμβατικά ξύλινα πλοία, αλλά μάλλον για τεχνολογίες σαν την Αργώ. Αυτό το σκάφος που περιγράφεται στην αργοναυτική εκστρατεία , ότι σταμάτησε πάνω από τα βράχια και οι ναύτες του έβλεπαν από κάτω τη Λιβύη (Αφρική). Ανοικτά της σημερινής Κορνουάλης είδαν κάποιο φως..
Ήταν βράδυ. Με το ξημέρωμα ένας τεράστιος στόλος, οι Ατλαντες επιτέθηκαν απροειδοποίητα στα 13 πλοία Τα 12 καταστράφηκαν ολοσχερώς. Γλίτωσε μόνο η ναυαρχίδα, η Πάρ-αλλος οδηγούμενη από την Αθηνά? Οχι τη θεά? Την ανθρώπινη Αθηνά, την κόρη του ανθρώπου Δια της οικογένειας των Αθηναίων που λένε ότι ήρθε από κάπου αλλού Και δίδαξε τους εδώ γηγενείς Στην πρώτη Αθήνα. Οχι τη σημερινή ..Αυτή που εμείς ξέρουμε είναι η τρίτη.
Οι Αθηναίοι ετοίμασαν αμέσως τον αποικιακό στόλο τους που αριθμούσε άνω των 400 σκαφών (δεν γνωρίζουμε περί του αριθμού του μητροπολιτικού στόλου που έμεινε στην Αθήνα σαν στρατηγική εφεδρεία). Οι άτλαντες κάνουν το λάθος να εισέλθουν στη Μεσόγειο. Εξω από τη Μασσαλία συγκρούσθηκαν οι 2 στόλοι Αθηναίων Ατλάντων.
Οι Αθηναίοι καταστρέφουν ολοσχερώς τους άτλαντες , αλλά έχουν μεγάλες απώλειες. Και οι δυο αντιμαχόμενοι κατάλαβαν ότι δεν βγάζει πουθενά η διαμάχη
Εντυπωσιακός είναι και ο ΠΗΓΑΣΟΣ που φαίνεται από
τον ουρανό ΝΑ του ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ.

Παραθέτω παρακάτω, ασχολίαστα, μια σειρά εντυπωσιακών βραχομορφών απο τον Ελλαδικό χώρο. Στην ιστοσελίδα http://www.geoment.e-e-e.gr/publication8.htm υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που μπορεί να 'φωτίσει' αυτό το ταξίδι






ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου